marți, 21 septembrie 2010

Unt de casa si dulceata de portocale

M-am gandit sa fac si ceva dulce.
Untul de casa este gustul care te intoarce la copilarie, iar dulceata de portocale, o nebunie.
Ingrediente pentru untul de casa:
500g smantana sau frişcă lichidă proaspătă
100g apă rece
Preparare:
  • Aşezaţi fluturele de amestecare, vărsaţi smantana / frişca lichidă, bateţi 4 min./viteza 4.
  • Adăugaţi apa rece, bateţi încă 1 min./viteza 4. Se poate repeta acest pas de 4 -- 6 ori. “Spalarea untului” face ca acesta sa fie mai alb si mai curat la final.
  • Îndepărtaţi fluturele de amestecare, scoateţi din bol compoziţia obţinută şi, cu ajutorul mâinilor (sau cu un tifon curat), formaţi bulgări.
  • Puneţi în frigider în apă rece cu gheaţă timp de o oră. Scurgeţi apa şi folosiţi untul ca şi pe cel din comerţ.
  • Puneţi în frigider în apă rece cu gheaţă timp de o oră. Scurgeţi apa şi folosiţi untul ca şi pe cel din comerţ.

Dulceata de portocale
Ingrediente:
1000g portocale in bucati
500g zahar de gelatinat 2:1(sau 1000g 1:1)
30g zeama de lamaie

Preparare:
  • puneti toate ingredientele in oala, maruntiti 10sec./treapta 10  si fierbeti  12 min./100 grade/ treapta 2-3
  • faceti proba de gelatinare si puneti imediat in borcane clatite cu apa fierbinte. Inchideti-le si asezati-le pentru 5 minute cu capul in jos.

Atentie: Scoateti samburii de la portocala inainte de a o pune in Thermomix. Daca nu scoateti samburii riscati ca dulceata sa iasa amara.

2 comentarii:

  1. dulceata a iesit prea buna...n-a mai ramas pt degustat..
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna! Portocalele le pui curatate sau cu coaja? Am mancat la cineva dulceata de portocale cu coaja.

    RăspundețiȘtergere

Detineti un Thermomix TM 31?