Untul de casa este gustul care te intoarce la copilarie, iar dulceata de portocale, o nebunie.
Ingrediente pentru untul de casa:
500g smantana sau frişcă lichidă proaspătă
100g apă rece
Preparare:
- Aşezaţi fluturele de amestecare, vărsaţi smantana / frişca lichidă, bateţi 4 min./viteza 4.
- Adăugaţi apa rece, bateţi încă 1 min./viteza 4. Se poate repeta acest pas de 4 -- 6 ori. “Spalarea untului” face ca acesta sa fie mai alb si mai curat la final.
- Îndepărtaţi fluturele de amestecare, scoateţi din bol compoziţia obţinută şi, cu ajutorul mâinilor (sau cu un tifon curat), formaţi bulgări.
- Puneţi în frigider în apă rece cu gheaţă timp de o oră. Scurgeţi apa şi folosiţi untul ca şi pe cel din comerţ.
- Puneţi în frigider în apă rece cu gheaţă timp de o oră. Scurgeţi apa şi folosiţi untul ca şi pe cel din comerţ.
Dulceata de portocale
Ingrediente:
1000g portocale in bucati
500g zahar de gelatinat 2:1(sau 1000g 1:1)
30g zeama de lamaie
Preparare:
- puneti toate ingredientele in oala, maruntiti 10sec./treapta 10 si fierbeti 12 min./100 grade/ treapta 2-3
- faceti proba de gelatinare si puneti imediat in borcane clatite cu apa fierbinte. Inchideti-le si asezati-le pentru 5 minute cu capul in jos.
Atentie: Scoateti samburii de la portocala inainte de a o pune in Thermomix. Daca nu scoateti samburii riscati ca dulceata sa iasa amara.
dulceata a iesit prea buna...n-a mai ramas pt degustat..
RăspundețiȘtergere:)))
Buna! Portocalele le pui curatate sau cu coaja? Am mancat la cineva dulceata de portocale cu coaja.
RăspundețiȘtergere