sâmbătă, 25 septembrie 2010

Briose cu ciocolata


Fiind weekend am hotarat sa ne delectam cu ceva dulce.




Ingrediente:
100 g ciocolata fin amaruie (70 % cacao)
150 g unt moale, în buc.
2 oua
80 g zahar
300 g faina
2 lingurite praf de copt
1 priza sare
½ lingurita bicarbonat de sodiu
250 g lapte

Preparare:
  • maruntiti ciocolata în oala 10 sec./treapta 5 si goliti-o
    într-un vas.
  • puneti untul, ouale si zaharul în oala si frecati-le spumos
    1 min. /treapta 4.
  • adaugati ciocolata maruntita si celelalte ingrediente si
    amestecati cu ajutorul spatulei 10-15 sec./treapta 6.
    Puneti aluatul în tavite de briose unse.
  • coaceti briosele în cuptorul preîncalzit pe sina din mijloc,
    puneti si o ceasca de apa în cuptor. 
Temp. de coacere: 200°

Durata de coacere: 20 -30 min.

Un comentariu:

  1. cine nu a incercat niciodata o briosa....a ratat multe!
    gustul se asaza lenes pe toate papilele, dulce...mmmm....aluatul fraged si moale se lipeste de cerul gurii.....mintea ti s-a proiectat deja in copilarie si inghiti....regretand ca are dimensiuni atat de mici.
    :)

    RăspundețiȘtergere

Detineti un Thermomix TM 31?