joi, 16 septembrie 2010

Gulas de paprica unguresc cu piure

Astazi am facut gulas de vita cu piure de cartofi. Toate facute la Thermomix.

                    
Ingrediente pentru 4 portii:
2 catei de usturoi
300g ceapa taiata in sferturi
20g ulei vegetal sau unt topit
500g gulas de vita, in buc., sa nu fie umed
1 lingurita de zahar
50g pasta de rosii
250g rosii in buc. mici
150g vin rosu
2 linguri de boia de ardei dulce
1 1/2 lingurita de sare
1/2 lingurita chimion macinat
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita maghiran
2 frunze de dafin
3 boabe de ienupar
1 priza cuisoare macinate
20g faina
150g apa
150g ardei rosu si verde, taiat romburi sau fasii



Preparare:
  • puneti usturoiul si ceapa in oala si maruntiti 3 sec./treapta 5
  • adaugati ulei sau untura de porc si inabusiti 3 min./Varoma/treapta1
  • adaugati gulasul si gatiti 5min./Varoma/invers/treapta lingurita
  • adaugati zaharul, pasta de rosii, rosiile, vinul rosu si condimentele si mai gatiti 60 min./100 grade/invers/treapta 1
  • adaugati faina putin amestecata cu apa, restul de apa si ardeii si amestecati 5 min./90 grade/invers/treapta1, eventual asezonati inca.

Piure:

Ingrediente pentru 4 portii:
1000g cartofi fainosi, in buc.
280g apa
1 1/2 lingurita sare
30g unt
2 prize nucsoara
180g lapte

Preparare:
  • puneti cartofii, sarea si apa in oala si fierbeti 25 min./100 grade/treapta 1
  • adaugati untul, nuca si laptele si amestecati cu ajutorul spatulei 15-20 sec./treapta 4
In cazul in care doriti prepararea retetei pentru doua persoan, injumatatiti cantitatile, insa in loc de 140g de apa, folositi 160g. Timpul de firbere se scurteaza cu 1 minut.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?