marți, 14 septembrie 2010

Lasagne

Astazi am facut Lasagne.
De fapt sunt mai mult paste pentru ca nu am folosit lasagne.
Puteti opta pentru a face aluatul pentru lasagne, sau puteti sa-l cumparati din magazin.
Eu am optat pentru a cumpara paste.
Ingrediente pentru 6 portii:

Aluatul pentru taitei:                      Sos cu branza:
300g faina                                         150g branza (Gouda, ementaler, etc) in bucati
1/2 lingurita sare                                40g unt
2 oua                                                40g faina
50g apa                                            500g lapte
                                                        1/2-1 lingurita sare
                                                        3 prize piper
                                                        2 prize nucsoara

Sos bolognese:
10g ulei
1 ceapa
patrunjel
1 catel usturoi
1 morcov in bucati
70g pasta tomate
300g carne de vita tocata
1/2 lingurita boia de ardei
1-2 lingurite sare
3 prize piper
30g vin rosu
2 linguri busuioc taiat fasii
500g rosii in jumatati
1/2 lingurita de zahar

Aluatul:
  • puneti toate ingredientele pt.  aluat in oala si prelucrati timp de 15 sec/treapta 5, un aluat flexibil
  • scoateti aluatul din oala, acoperiti-l si lasati-l circa 10 min la odihnit
  • intindeti aluatul de grosimea muchiei unui cutit si taiati 12 dreptunghiuri ( 7 x 10 )
  • se lasa sa traga 10-15 minute in suficienta apa clocotita cu sare. Partile de aluat lipite se vor dezlipi cu grija.
Sos Bologneze:
  • puneti uleiul, ceapa, patrunjelul, usturoiul si morcovul in bolul de mixare, maruntiti-le 3 sec/treapta 5 si inabusiti-le 2min/Varoma/treapta 2
  • adaugati celelalte ingrediente pentru sos, gatiti-le 17min/100grade/invers/treapta 2, goliti-le intr-un castron si clatiti bolul de mixare.
Sos cu branza:
  • puneti branza in oala si maruntiti 6sec/treapta 5
  • adaugati celelalte ingrediente ale sosului si gatiti 7 min/100 grade/treapta2
  • asezati mai intai un strat subtire de sos cu branza intr-o tava pentru sufleu unsa, apoi placile de taitei, sosul Bolognese si sosul cu branza, alternativ. Ultimul strat sa fie iar sos cu branza.
  • se coace în cuptorul încălzit la 180º-200º timp de cca. 20-30 minute.
Pofta Buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?