De fapt sunt mai mult paste pentru ca nu am folosit lasagne.
Puteti opta pentru a face aluatul pentru lasagne, sau puteti sa-l cumparati din magazin.
Eu am optat pentru a cumpara paste.
Ingrediente pentru 6 portii:
Aluatul pentru taitei: Sos cu branza:
300g faina 150g branza (Gouda, ementaler, etc) in bucati
1/2 lingurita sare 40g unt
2 oua 40g faina
50g apa 500g lapte
1/2-1 lingurita sare
3 prize piper
2 prize nucsoara
Sos bolognese:
10g ulei
1 ceapa
patrunjel
1 catel usturoi
1 morcov in bucati
70g pasta tomate
300g carne de vita tocata
1/2 lingurita boia de ardei
1-2 lingurite sare
3 prize piper
30g vin rosu
2 linguri busuioc taiat fasii
500g rosii in jumatati
1/2 lingurita de zahar
Aluatul:
- puneti toate ingredientele pt. aluat in oala si prelucrati timp de 15 sec/treapta 5, un aluat flexibil
- scoateti aluatul din oala, acoperiti-l si lasati-l circa 10 min la odihnit
- intindeti aluatul de grosimea muchiei unui cutit si taiati 12 dreptunghiuri ( 7 x 10 )
- se lasa sa traga 10-15 minute in suficienta apa clocotita cu sare. Partile de aluat lipite se vor dezlipi cu grija.
- puneti uleiul, ceapa, patrunjelul, usturoiul si morcovul in bolul de mixare, maruntiti-le 3 sec/treapta 5 si inabusiti-le 2min/Varoma/treapta 2
- adaugati celelalte ingrediente pentru sos, gatiti-le 17min/100grade/invers/treapta 2, goliti-le intr-un castron si clatiti bolul de mixare.
- puneti branza in oala si maruntiti 6sec/treapta 5
- adaugati celelalte ingrediente ale sosului si gatiti 7 min/100 grade/treapta2
- asezati mai intai un strat subtire de sos cu branza intr-o tava pentru sufleu unsa, apoi placile de taitei, sosul Bolognese si sosul cu branza, alternativ. Ultimul strat sa fie iar sos cu branza.
- se coace în cuptorul încălzit la 180º-200º timp de cca. 20-30 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu