luni, 20 septembrie 2010

Supa de cartofi

Astazi specialitatea zilei este supa de cartofi.


Ingrediente pentru 4 portii:
1    morcov  ( cca. 80 g. )
ca. 200 g    ţelină
400 g    cartofi
50 g    inele de praz, partea verde
500 g    apă
1 linguriţă    sare
50 g    ceapă, în buc.
50 g    praz, partea albă
20 g    unt
2 cubuleţe    fiertură de carne sau zarzavat
50 g    smântână
75 g    Crème fraîche ( sau Almette – smântână )
3 prize    piper

Preparare:

  • tăiaţi în cubuleţe morcovii, ţelina şi 100 g cartofi şi puneţi-le cu inele de praz în coşuleţul pt. Gătit (coşul de înăbuşire).
  • puneţi apa şi sarea în oală, agăţaţi coşul de înăbuşire şi gătiţi 14 min./Varoma/treapta 1.
  • scoateţi coşul de înăbuşire, scurgeţi şi păstraţi într-un vas lichidul de la gătit.
  • puneţi ceapa şi prazul alb în oală şi mărunţiţi 8 sec./treapta 5.
  • adăugaţi untul şi înăbuşiţi 3 min./Varoma/treapta 2.
  • adăugaţi 300 g cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari, 600 g lichid de la gătit (completat cu apă) şi cubuleţul de fiertură de carne sau zarzavat şi gătiţi 18 min./100°/treapta 1.
  • adăugaţi smântâna, Creme fraîche şi piperul şi piuraţi 30 sec./ treapta 5.
  • adăugaţi legumele gătite din coşuleţ şi amestecaţi 2 min./100°/invers/treapta 2.   


Valori nutritive – 4 porţii:
pe porţie:
  • 959 kJ/229 kcal
  • grăsimi: 14 g
  • albumine: 5 g
  • hidraţi de carbon: 19 g
  • fibre: 5,9 g
  • colesterină: 42 mg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?