Ingrediente pentru 4 portii:
1 morcov ( cca. 80 g. )
ca. 200 g ţelină
400 g cartofi
50 g inele de praz, partea verde
500 g apă
1 linguriţă sare
50 g ceapă, în buc.
50 g praz, partea albă
20 g unt
2 cubuleţe fiertură de carne sau zarzavat
50 g smântână
75 g Crème fraîche ( sau Almette – smântână )
3 prize piper
Preparare:
- tăiaţi în cubuleţe morcovii, ţelina şi 100 g cartofi şi puneţi-le cu inele de praz în coşuleţul pt. Gătit (coşul de înăbuşire).
- puneţi apa şi sarea în oală, agăţaţi coşul de înăbuşire şi gătiţi 14 min./Varoma/treapta 1.
- scoateţi coşul de înăbuşire, scurgeţi şi păstraţi într-un vas lichidul de la gătit.
- puneţi ceapa şi prazul alb în oală şi mărunţiţi 8 sec./treapta 5.
- adăugaţi untul şi înăbuşiţi 3 min./Varoma/treapta 2.
- adăugaţi 300 g cartofii tăiaţi în bucăţi mai mari, 600 g lichid de la gătit (completat cu apă) şi cubuleţul de fiertură de carne sau zarzavat şi gătiţi 18 min./100°/treapta 1.
- adăugaţi smântâna, Creme fraîche şi piperul şi piuraţi 30 sec./ treapta 5.
- adăugaţi legumele gătite din coşuleţ şi amestecaţi 2 min./100°/invers/treapta 2.
Valori nutritive – 4 porţii:
pe porţie:
- 959 kJ/229 kcal
- grăsimi: 14 g
- albumine: 5 g
- hidraţi de carbon: 19 g
- fibre: 5,9 g
- colesterină: 42 mg
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu