luni, 4 octombrie 2010

Spaghete bolognese

Sos Bolognese:
10g ulei
1 ceapa
patrunjel
1 catel usturoi
1 morcov in bucati
70g pasta tomate
300g carne de vita tocata
1/2 lingurita boia de ardei
1-2 lingurite sare
3 prize piper
30g vin rosu
2 linguri busuioc taiat fasii
500g rosii in jumatati
1/2 lingurita de zahar
 
Preparare:
  • puneti uleiul, ceapa, patrunjelul, usturoiul si morcovul in bolul de mixare, maruntiti-le 3 sec/treapta 5 si inabusiti-le 2min/Varoma/treapta 2
  • adaugati celelalte ingrediente pentru sos, gatiti-le 17min/100grade/invers/treapta 2, goliti-le intr-un castron si clatiti bolul de mixare.
 
 
Spaghete: 
1500 g apa
1 lingurita ulei de masline
2 lingurite sare
250 g spaghete

Preparare:
  • apa, uleiul de masline si sarea se pun in oala care se fierb ca. 12 min./100 grade/treapta 1
  • se adauga incet spaghetele prin orificiul capacului, se gatesc 8-10 min./90 grade/ treapta 1 si se scurge apa
Observatie: timpul de gatire se orienteaza dupa tipul de spaghete (vezi indicatiile de pe ambalaj) si dupa consistenta dorita.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?