marți, 19 octombrie 2010

Risotto cu variante (ciuperci)

Dupa o pauza de cateva zile revin cu noi retete facute la Thermomix.

Astazi avem un delicios risotto cu ciuperci:



Ingrediente:
100 g Parmesan
1 ceapă
35 g ulei de măline
250 g orez pt. risotto (de ex.Carnarolli)
150g vin alb, sec
700 g fiertură de legume, fierbinte
20 g unt

Pentru un risotto de ciuperci:

20 g hribi ( mânătărci ) uscaţi se înmoaie în apă fierbinte, se storc bine şi se gătesc cu orezul.
apa rămasă de la înmuiat se completează cu fiertura de legume până la 700 g.
ca garnitură se prăjesc hribi ( mânătărci ) proaspeţi în ulei de măsline cu usturoi, se asezonează cu sare, piper şi 1 lingură balsamico.

Preparare:
  • puneţi Parmesanul în oală, mărunţiţi 10 sec./treapta 10, goliţi-l într-un castron şi clătiţi oala robotului.
  • puneţi ceapa în oală şi mărunţiţi 3 sec./treapta 5.
  • adăugaţi uleiul şi înăbuşiţi 3 min./100°/treapta 1.
  • adăugaţi orezul şi înabuşiţi 3 min./100°/invers/treapta 1.
  • stingeţi cu vin alb şi amestecaţi 5 sec./invers/treapta 2.
  • adăugaţi fiertura de legume fierbinte şi gătiţi 22 min./100°//treapta, nu montaţi paharul de măsurare (căpăcelul transparent ).
  • amestecaţi cu ajutorul spatulei untul şi 20 g din Parmesanul ras. Serviţi imediat şi presăraţi Parmesanul rămas. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?