joi, 7 octombrie 2010

Melci din aluat dospit



Ingrediente:
Pentru aluat:
500g faina
1 cubulet drojdie (40g)
220g lapte caldut
100g zahar
80g unt
1 ou
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:
100g stafide
50g suc de mere sau rom
250g lapte
20g zahar
1/2 pachet praf de budinca de vanilie
80g creme fraiche (sau Almette smantana)


Preparare aluat:
  • puneti toate ingredientele in oala si faceti un aluat 2 min./cana inchisa/treapta framantare
  • puneti aluatul intr-un castron si lasati-l intr-un  loc cald timp sa creasca timp de 30 de minute, pana se dubleaza volumul sau.
  • dupa aceea prelucrati aluatul dupa dorinta, de ex. pentru o prajitura cu fructe se va intinde pe o tava de prajituri sau se vor roti melci. Abia atunci se va coace la cuptor.
Preparare umplutura:
  • inmuiati stafidele in suc de mere sau rom (de preferat peste noapte)
  • puneti laptele, zaharul si praful de budinca in oala si firbeti 6-7 min./90 grade/treapta 1-2 
  • adaugati Creme fraiche si stafidele inmuiate si amestexati-le intr-o crema, 5 sec./invers/treapta 2
  • intindeti aluatul dospit intr-un dreptunghi (ca. 30-40 cm), ungeti crema pe aluat si rulati aluatul dinspre partea mai lunga. Taiati ruloul in felii groase de 2-3 cm si puneti-le pe acestea pe tavi unse, mai lasati sa creasca 20 de minute.
  • melcii se coc in cuptorul preincalzit si se presara inca calzi cu zahar pudra sau se invelesc cu glazura de zahar.
Temparatura de coacere:
200 grade
Durata de coacere:
20-25 minute

Observatie:
Stafidele pot fi inlocuite cu bucatele de mere in crema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Detineti un Thermomix TM 31?