Ingrediente:
Pentru aluat:
500g faina
1 cubulet drojdie (40g)
220g lapte caldut
100g zahar
80g unt
1 ou
1/2 lingurita sare
Pentru umplutura:
100g stafide
50g suc de mere sau rom
250g lapte
20g zahar
1/2 pachet praf de budinca de vanilie
80g creme fraiche (sau Almette smantana)
Preparare aluat:
- puneti toate ingredientele in oala si faceti un aluat 2 min./cana inchisa/treapta framantare
- puneti aluatul intr-un castron si lasati-l intr-un loc cald timp sa creasca timp de 30 de minute, pana se dubleaza volumul sau.
- dupa aceea prelucrati aluatul dupa dorinta, de ex. pentru o prajitura cu fructe se va intinde pe o tava de prajituri sau se vor roti melci. Abia atunci se va coace la cuptor.
- inmuiati stafidele in suc de mere sau rom (de preferat peste noapte)
- puneti laptele, zaharul si praful de budinca in oala si firbeti 6-7 min./90 grade/treapta 1-2
- adaugati Creme fraiche si stafidele inmuiate si amestexati-le intr-o crema, 5 sec./invers/treapta 2
- intindeti aluatul dospit intr-un dreptunghi (ca. 30-40 cm), ungeti crema pe aluat si rulati aluatul dinspre partea mai lunga. Taiati ruloul in felii groase de 2-3 cm si puneti-le pe acestea pe tavi unse, mai lasati sa creasca 20 de minute.
- melcii se coc in cuptorul preincalzit si se presara inca calzi cu zahar pudra sau se invelesc cu glazura de zahar.
200 grade
Durata de coacere:
20-25 minute
Observatie:
Stafidele pot fi inlocuite cu bucatele de mere in crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu